De Filter brewbar van Espresso kitchen
Als je je gasten wilt verrassen met echt iets speciaals dan hebben we onze Brewbar. Hiermee kunnen we filterkoffie zetten voor grote groepen (tot 75 man).
Deze maand hebben we een koffie uit Sumatra, de Raja Batak – Honey processed* Dit is een single origin koffie. zie hier
(*dit betekent dat de koffiebes na het plukken met zijn vruchtvlees te drogen is gelegd in de zon waardoor er een intens zoete smaak aan zit. Heel bijzonder.)
“Deze filterkoffie is wel heel erg lekker!”
Op onze bar staan zes Chemexen. Vaak zetten we er ook een mooie glazen theepot bij met een theebloem erin.
Wat is dat, filterkoffie uit een chemex?
Koffie zetten met de Chemex doen we met Specialty koffie, een speciaal papieren filter en de glazen fles. De Chemex is in de jaren 40 uitgevonden door de Peter Schlumbohm. Hij was oorspronkelijk een scheikundige en gebruikte zijn kennis voor het ontwerpen van deze koffie-zetter. Dat werd dus de mooie, simpele Chemex. De glazen kan lijkt ook wel zo uit een laboratorium gehaald.
Leuk detail is dat de Chemex is opgenomen in de permanente collectie van het prestigieuze Museum of Modern Art (MOMA) in New York.
Zie ook > http://www.espressokitchen.nl/filterkoffie-bar/
Vragen?
06 18770268
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!