koffiebar op locatie huren koffiebar op beursstand

Filterkoffie bar = Brewbar

Espresso kitchen - chemex brewbar*

 

 

 

Ik krijg wel eens de vraag: wat is dat, die brewbar van jou…

Met de brewbar zet ik Filterkoffie met meerdere apparaten tegelijk voor grote groepen mensen. Ziet er kek uit en is bijzonder van smaak.

Ja, ja, zoals je moeder vroeger deed, maar we doen dat niet met koffie uit de supermarkt maar met Specialty coffee. Deze koffie krijg je door de inzet van de drie BBB’s  –  Boer > Brander > Barista. Alle 3 doen ze hun uiterste best om de kwaliteit van elke boon hoog te houden zodat de smaak eigenschappen van de boon uiteindelijk in je kopje terecht komen.

Filterkoffie kun je op veel manieren zetten. Wij zetten hem met de Chemex fles (zie uitleg onder) Hier gaat een speciaal papieren filter in.

 

Recept:

…met gewone filterzakjes uit je supermarkt en een filterhouder van €2,50 van de Blokker.

• 500 gr/ml water
• 30 gram koffie, grof gemalen (iets fijner dan paneermeel, dus best grof)

Aan de slag!

– Spoel je filter, om de papiersmaak weg te spoelen, met water uit je ketel of waterkoker.

– Doe de zelf:) gemalen koffie in het filter en maak het maalsel nat met een scheutje water zodat het kan voorwellen. Ook wel bloemen genoemd (40 seconden)

– Vervolgens schenk je er 500 ml water langzaam over. Zorg dat je de rand niet raakt want dan schenk je direct water langs het filter de pot in.

Speel een beetje met hoe grof je maalt, het mag niet te snel, maar ook niet te langzaam doorlopen. Max 4 minuten als uitgangspunt.

Nadat alles is doorgelopen even roeren… klaar!
Je heb nu een koffie, licht van kleur en met veel smaak.

Geniet ervan!

 

Oege van Muiden

Wat is dat, een chemex?

Chemex

 

 

 

 

 

 

 

 

De Chemex is in de jaren 40 uitgevonden door de Peter Schlumbohm. Hij was oorspronkelijk een scheikundige en gebruikte zijn kennis voor het ontwerpen van deze koffie-zetter. Dat werd dus de mooie, simpele Chemex. De glazen kan lijkt ook wel zo uit een laboratorium gehaald.

Leuk detail is dat de Chemex is opgenomen in de permanente collectie van het prestigieuze Museum of Modern Art (MOMA) in New York.

oege@espressokitchen.nl

06 18770268

 

Oege brewbar 2016 zw

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *