koffiebar op locatie huren koffiebar op beursstand

Onze nieuwe brewbar!

De première van onze brewbar (filterkoffie voor evenementen).
75 gasten, geen probleem!

Op een bijzondere locatie in mijn woonplaats werd een feest georganiseerd. Het was een speciaal feest met auteurs die voorlazen, muzikanten en een diner met lokale producten. Op dat feest mocht ik met onze brewbar de gasten van koffie voorzien!

De organisator wilde geen standaard kopje koffie maar iets speciaals. En de brewbar is speciaal, hiermee kan ik filterkoffie zetten voor grote groepen.

Met koffie uit El Salvador “San Blas”, een koffie van de pretentieuze Cup of Excellence, hebben we een hoop blije en verbaasde gezichten gezien.

“Deze filterkoffie is wel heel erg lekker!”

“Filterkoffie dat is toch nog van voor de Senseo, ik drink dat nooit meer. Maar de smaak van deze koffie is wel heel zacht en puur”

 De brewbar ontving ook veel complimenten.

“Wat ziet die bar er mooi uit met dat licht en die kannen, het lijkt wel een ontdekhoek.”

Het is niet vreemd dat onze gasten dat denken. Op onze bar staan zes Chemexen. Vaak zetten we er ook een mooie glazen theepot bij met een theebloem erin.

Wat is dat, filterkoffie uit een chemex?
De Chemex is in de jaren 40 uitgevonden door de Peter Schlumbohm. Hij was oorspronkelijk een scheikundige en gebruikte zijn kennis voor het ontwerpen van deze koffie-zetter. Dat werd dus de mooie, simpele Chemex. De glazen kan lijkt ook wel zo uit een laboratorium gehaald.

Leuk detail is dat de Chemex is opgenomen in de permanente collectie van het prestigieuze Museum of Modern Art (MOMA) in New York.

oege@espressokitchen.nl

06 18770268

Fijne dag!

Video: Oege is quality control manager @ “Atlantic Digital Video” > 1993

Deze is het leukst:

 

De complete video met voice over:

Friesche Vlag opschuim melk voor thuis

Latte_500ml

Friesche Vlag opschuimmelk voor thuis heet
“Friesche Vlag latte

 

Wist je dat je cappuccino en latte voor 2/3 uit melk bestaat? Voor het lekkerste resultaat, kies je daarom Friesche Vlag Latte. Deze melk is in samenwerking met barista’s ontwikkeld en speciaal om mee op te schuimen. Zo creëer je zelf in een oogwenk de lekkerste melk-koffies.  Genieten maar!

  • Door de optimale verhouding tussen vet en eiwit gemakkelijk opschuimen
  • Zet voor gebruik koud, want opschuiven met koude melk geeft het beste resultaat
  • Voor fluweelzacht en stevig schuim

 

Bekijk hier de video die in samenwerking met ons gemaakt is. Iris Zwaan is de barista.

 

 

 

 

 

 

Bron: Friesche Vlag Latte

Ken je de Parade? Maar dan in Weesp!

Slider2

 

Ha! Leuk dat je dit leest,

Aanstaande zaterdag presenteert Het Domijn en SHOWMAN’S FAIR

‘Everybody is a Showman’

6, 7 en 8 mei 2016 (zat+ zondag vanaf 15.00) op Het Domijn in Weesp.

Jaarlijks presenteert het OPEN DOMIJN in het voorjaar nieuwe ontwikkelingen vanuit kunstenaars binnen en buiten het culturele bedrijventerrein.

Het is een festival maar voelt eerder als een bruiloftsfeest.

U gaat op bezoek bij een bijzonder gezelschap. De artiesten hebben allemaal hun eigen tent of attractie en het hele terrein verandert een aantal keer per avond van vorm.

Ter voorbereiding op de landelijke première van de Showman’s Fair in september te Utrecht, gaan alle acteurs, dansers, lassers, muzikanten, beeldhouwers, koks, technici, tentenmakers en inflatabelkoningen volledig uit hun dak om samen met u een nieuw fenomeen te voorschijn te toveren dat alles te maken heeft met theater, circus, kunst, kermis, dans, feest en poëzie.

Ik sta er natuurlijk ook met de koffiebar / espressobar

groet Oege

(vrijdag vanaf 17.00 en zat+ zondag vanaf 15.00)

Posterdef

Brewbar in aktie…

…op de culinaire avond
“Film en Eten”
in Theater Wesopa – Weesp.

Brewbar-Espressokitchen-wesopa

Een kleine 80 bezoekers van het festival  “film en eten” te Weesp werden zondag 24 januari verrast met overheerlijke koffie uit onze brewbar. Door de andere zetwijze (slow coffee) komen de smaken van koffie veel meer naar boven.

De gasten waren ook heel enthousiast :

“Wat een heerlijke zachte koffie, blijft heerlijk in de mond hangen, niks bitters“,

“Je verwacht gewone filterkoffie maar deze smaakt veel voller”

en over de uitstaling:

“Wat een sfeer straalt  deze brewbar uit, het lijkt wel of ik niet in Weesp ben maar in een Italiaanse film”

Leuk om te horen hoor!

 

Meer weten over het inzetten van onze brewbar? Kijk  hier nog even,
of bel Oege 06 1877 0268

 

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Telefoon (sneller)

24650567235_371a871392_z 24624379286_8f3bf2ecf7_z Film-en-Eten-a-3

koffiebar op locatie huren koffiebar op beursstand

Filterkoffie bar = Brewbar

Espresso kitchen - chemex brewbar*

 

 

 

Ik krijg wel eens de vraag: wat is dat, die brewbar van jou…

Met de brewbar zet ik Filterkoffie met meerdere apparaten tegelijk voor grote groepen mensen. Ziet er kek uit en is bijzonder van smaak.

Ja, ja, zoals je moeder vroeger deed, maar we doen dat niet met koffie uit de supermarkt maar met Specialty coffee. Deze koffie krijg je door de inzet van de drie BBB’s  –  Boer > Brander > Barista. Alle 3 doen ze hun uiterste best om de kwaliteit van elke boon hoog te houden zodat de smaak eigenschappen van de boon uiteindelijk in je kopje terecht komen.

Filterkoffie kun je op veel manieren zetten. Wij zetten hem met de Chemex fles (zie uitleg onder) Hier gaat een speciaal papieren filter in.

 

Recept:

…met gewone filterzakjes uit je supermarkt en een filterhouder van €2,50 van de Blokker.

• 500 gr/ml water
• 30 gram koffie, grof gemalen (iets fijner dan paneermeel, dus best grof)

Aan de slag!

– Spoel je filter, om de papiersmaak weg te spoelen, met water uit je ketel of waterkoker.

– Doe de zelf:) gemalen koffie in het filter en maak het maalsel nat met een scheutje water zodat het kan voorwellen. Ook wel bloemen genoemd (40 seconden)

– Vervolgens schenk je er 500 ml water langzaam over. Zorg dat je de rand niet raakt want dan schenk je direct water langs het filter de pot in.

Speel een beetje met hoe grof je maalt, het mag niet te snel, maar ook niet te langzaam doorlopen. Max 4 minuten als uitgangspunt.

Nadat alles is doorgelopen even roeren… klaar!
Je heb nu een koffie, licht van kleur en met veel smaak.

Geniet ervan!

 

Oege van Muiden

Wat is dat, een chemex?

Chemex

 

 

 

 

 

 

 

 

De Chemex is in de jaren 40 uitgevonden door de Peter Schlumbohm. Hij was oorspronkelijk een scheikundige en gebruikte zijn kennis voor het ontwerpen van deze koffie-zetter. Dat werd dus de mooie, simpele Chemex. De glazen kan lijkt ook wel zo uit een laboratorium gehaald.

Leuk detail is dat de Chemex is opgenomen in de permanente collectie van het prestigieuze Museum of Modern Art (MOMA) in New York.

oege@espressokitchen.nl

06 18770268

 

Oege brewbar 2016 zw

De Filter brewbar van Espresso kitchen

[layerslider id=”13″]

 

Als je je gasten wilt verrassen met echt iets speciaals dan hebben we onze Brewbar. Hiermee kunnen we filterkoffie zetten voor grote groepen (tot 75 man).

Deze maand hebben we een koffie uit Sumatra, de Raja Batak – Honey processed* Dit is een single origin koffie. zie hier

(*dit betekent dat de koffiebes na het plukken met zijn vruchtvlees te drogen is gelegd in de zon waardoor er een intens zoete smaak aan zit. Heel bijzonder.)

“Deze filterkoffie is wel heel erg lekker!”

Op onze bar staan zes Chemexen. Vaak zetten we er ook een mooie glazen theepot bij met een theebloem erin.

Oege brewbar 2016 zw

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is dat, filterkoffie uit een chemex?

Koffie zetten met de Chemex doen we met Specialty koffie, een speciaal papieren filter en de glazen fles. De Chemex is in de jaren 40 uitgevonden door de Peter Schlumbohm. Hij was oorspronkelijk een scheikundige en gebruikte zijn kennis voor het ontwerpen van deze koffie-zetter. Dat werd dus de mooie, simpele Chemex. De glazen kan lijkt ook wel zo uit een laboratorium gehaald.

Leuk detail is dat de Chemex is opgenomen in de permanente collectie van het prestigieuze Museum of Modern Art (MOMA) in New York.

Zie ook > http://www.espressokitchen.nl/filterkoffie-bar/

 

Vragen?

oege@espressokitchen.nl

06 18770268

 

 

Brewbar-Espresso-Kitchen

Lief, hè?

Hoe mooi Koffie ontspruit!

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier gevonden >      https://instagram.com/p/8KsGreNxYm/

10 vragen vragen aan barista champ Matt Perger

O.a. hoe een flat white te maken. Altijd leuk want daar is niet een sluitend recept voor zoals je voor een cappuccino hebt. 

Over koffie en water

In het kader van „Ik heb een koffie boon die erg goed zou moeten zijn maar ik krijg het er niet uit…”

Water, toch wel heel belangrijk in onze koffie.

Soms word iets zo duidelijk uitgelegd… Luister naar deze man. https://youtu.be/ZsZ-ux2bEp0

 

Schermafbeelding 2015-10-04 om 22.27.33

Schermafbeelding 2015-10-04 om 22.30.38