Over koffie en water

In het kader van „Ik heb een koffie boon die erg goed zou moeten zijn maar ik krijg het er niet uit…”

Water, toch wel heel belangrijk in onze koffie.

Soms word iets zo duidelijk uitgelegd… Luister naar deze man. https://youtu.be/ZsZ-ux2bEp0

 

Schermafbeelding 2015-10-04 om 22.27.33

Schermafbeelding 2015-10-04 om 22.30.38

The perfect puck.

The perfect Puck! (of zijn het brownies?)

Afgelopen weekend weer zoveel heerlijke koffie gezet op het Weesper Sluis en bruggen feest.

Dank!

 

The perfect coffee biscuit / puck

The perfect coffee biscuit / puck

 

 

 

 

 

 

 

Espresso kitchen SB feest

Koude koffie oftewel Cold brew

Koude koffie Charlotte Leemans

Wat is dat nu, cold brew?

Leuk stuk van Charlotte Leemans (KTC) over koude koffie ofwel Cold bbrbrew

http://leemans-schrijft.nl/uitgelicht-koude-koffie/

Zelf erg fan van. Gezet met een mooie koffie uit Ethiopië. Yummi

 

 

 

Wat gebeurt er met koffiebonen die net geplukt zijn?

Late Shift at an Ethiopian Coffee Mill

Koffie die net geplukt is word voordat het gedroogd en naar Europa verzonden word gewassen. Hier een filmpje van een koffiewasserij in Ethiopië, provincie Guji. Interessant!

Goed bezig vandaag met latte art, strak.

IMG_1684

koffiebar op locatie huren koffiebar op beursstand

Onze nieuwe brewbar!

De première van onze brewbar (filterkoffie voor evenementen).
75 gasten, geen probleem!

Op een bijzondere locatie in mijn woonplaats werd een feest georganiseerd. Het was een speciaal feest met auteurs die voorlazen, muzikanten en een diner met lokale producten. Op dat feest mocht ik met onze brewbar de gasten van koffie voorzien!

De organisator wilde geen standaard kopje koffie maar iets speciaals. En de brewbar is speciaal, hiermee kan ik filterkoffie zetten voor grote groepen.

Met koffie uit El Salvador “San Blas”, een koffie van de pretentieuze Cup of Excellence, hebben we een hoop blije en verbaasde gezichten gezien.

“Deze filterkoffie is wel heel erg lekker!”

“Filterkoffie dat is toch nog van voor de Senseo, ik drink dat nooit meer. Maar de smaak van deze koffie is wel heel zacht en puur”

 De brewbar ontving ook veel complimenten.

“Wat ziet die bar er mooi uit met dat licht en die kannen, het lijkt wel een ontdekhoek.”

Het is niet vreemd dat onze gasten dat denken. Op onze bar staan zes Chemexen. Vaak zetten we er ook een mooie glazen theepot bij met een theebloem erin.

Wat is dat, filterkoffie uit een chemex?
De Chemex is in de jaren 40 uitgevonden door de Peter Schlumbohm. Hij was oorspronkelijk een scheikundige en gebruikte zijn kennis voor het ontwerpen van deze koffie-zetter. Dat werd dus de mooie, simpele Chemex. De glazen kan lijkt ook wel zo uit een laboratorium gehaald.

Leuk detail is dat de Chemex is opgenomen in de permanente collectie van het prestigieuze Museum of Modern Art (MOMA) in New York.

oege@espressokitchen.nl

06 18770268