Espresso Kitchen is in 2011 geboren uit liefde voor koffie en de zetwijzen. Initiatiefnemer Oege van Muiden: “Gastvrijheid, mensen doen verwonderen met koffie, sfeertje neerzetten, meewerken om er een succesvolle dag van te maken… dit zijn allemaal dingen die ik erg leuk vind om te doen en van nature goed kan”
Werken met de Linea van La Marzocco is ook een genot, dat is een zeer goede machine uit Florence waar elke barista mee gezien wil worden.

Kennis op hoog niveau houden hoort erbij zo heb ik in 2014 de cursus “SCAE – Barista Skills Professional” (master barista) gedaan bij Joost Leopold.

Specialty koffie

Onze voorliefde gaat uit naar Specialty koffiebonen.

Vers!

We nemen altijd 2 soorten koffiebonen mee, vers gemalen op locatie: heerlijke Ethiopië met een smaak die doet denken aan limoen/jasmijn voor de zwarte koffie. En voor de latte en cappuccino, een krachtige kruidige koffie uit Sumatra.

Huren van een barista of complete mobiele koffiebar

Espresso Kitchen speelt in op een veranderde behoefte. Steeds meer mensen weten goede koffie op waarde te schatten. Thuis maken de Senseo of Nespresso plaats voor het espressoapparaat.

Espresso Kitchen sluit aan bij deze trend door te zorgen dat uw gast op elke locatie kan genieten van (h)eerlijke koffie. Bv door het huren van een barista op uw stand, product presentatie, congres of op een moment dat u uw gasten goed wilt onthalen. Denk aan een barista in plaats van een borrel.

  • Onze koffie schenken we in stevige kartonnen bekertjes en op aanvraag in glas of porselein.
  • Ook kunnen we zorgen voor muffins, amaretti en cantuccini bij de koffie.
  • Voor het huren van een freelance barista .
  • Onze espresso bereiden we met een uiterst proffesioneel espresso apparaat: La Marzocco Linea. Handmade in Florence.
  • Vers gemalen. De juiste maling is een van de allerbelangrijkste geheimen van een goede espresso.
  • Espresso Kitchen gebruikt 100% Arabicabonen van biologische en/of fairtrade kwaliteit. Specialty coffee (zie onder) gebrand in ambachtelijke branderijen afkomstig van finca’s (landerijen) vanuit de hele wereld die op unieke smaak en kwaliteit zijn geselecteerd. Zoals een wijn sommelier. Favoriet bij mij zijn Aziatische (Indonesië) bonen voor de melkkoffies en bonen uit Ethiopië voor de americano en espresso.
  • Wat is specialty coffee: Er zijn grofweg vier belangrijke rollen in de productieketen van Specialty Coffee: produceren, branden, zetten en serveren. Deze dienen er samen voor te zorgen dat de koffie in het kopje uiteindelijk unieke smaakeigenschappen bezit. Alleen dan mag er gesproken worden van Specialty Coffee. Download de hele “Wat is specialty coffee”  PDF